Behandelingen

Hieronder vind je een aantal behandelingen die ik geef. Over het algemeen zal ik verschillende technieken toepassen, omdat ik van mening ben dat het gebruik van deze technieken niet op zichzelf hoeven te staan. Dat is ook de reden dat ik bij het boeken van een behandeling een keuzemogelijkheid geef die gebaseerd is op tijd. Bij de eerste afspraak komen we er dan gezamenlijk wel uit wat de beste behandelmethoden zijn. Natuurlijk is het altijd mogelijk om te kiezen voor één specifieke methode.

Sportmassage

Met een sportmassage worden de spieren onder handen genomen door middel van onder andere strijkingen en knedingen. Deze handelingen bevorderen de doorbloeding van de spieren en de afvoer van afvalstoffen. Zo'n massage kan voor een activiteit plaatsvinden door de spieren goed op te warmen en na een activiteit, juist gericht op het herstel van de spieren. Hierbij kan ik me richten op één lichaamsdeel (voor- of achterzijde van een been, rug, schouder/nek of een arm) waar normaal gesproken 20 minuten voor nodig is of meerdere lichaamsdelen. Vanzelfsprekend is hier dan meer tijd voor benodigd.

Sportmassage is niet alleen voor topsporters of zeer actieve sporters, maar is voor velen een zeer aangename mogelijkheid om de kans op blessures te voorkomen of als extra verzorging van het lichaam en, ook zeker niet onbelangrijk, ter ontspanning.

Bij de eerste afspraak zullen wij eerst een anamnese uitvoeren. Hierbij wordt op basis van een kort interview over uw sociale en werkbare leven, uw belasting en belastbaarheid, uw huidige blessure en blessures uit het verleden. Daarnaast kijken we naar lichamelijke kenmerken en doen eventueel een gewrichtsonderzoek en spierlengtetesten. Op basis van deze gegevens zullen we samen kijken naar een behandelplan. Bij het behandelplan gaan we kijken naar de mogelijkheden voor een ontspannende of juist activerende massage, de mogelijkheid van taping en de frequentie van de behandelingen.

Indien ik u niet kan of mag behandelen, dan bespreken we dat natuurlijk ook en kijken we naar alternatieven.


Triggerpointbehandeling

Simpel gezegd is een triggerpoint een plek in een spier waarvan de vezel verkrampt is. Druk je op dit punt, ofwel het triggerpoint, dan voel je pijn of een tintelende sensatie die zowel plaatselijk als afgeleid kan zijn. Afgeleide pijn komt bij triggerpoints veel voor en deze kramptoestand in de spier heeft gevolgen in andere delen van het lichaam. Dit komt doordat triggerpoints de spier verkorten waardoor er meer spanning komt te staan op de spier zelf en de naast gelegen gewrichten, zenuwen en bloedvaten. Deze kramptoestand pijn, stijfheid, tintelingen, koude lichaamsdelen, uitstralende pijn, knakken en kraken kan veroorzaken.

Triggerpoints zijn prima te behandelen door een masseur, maar ook vaak door jezelf. Door het geven van advies en voorbeeld over hoe het specifieke triggerpoint behandeld kan worden zul je merken dat de pijn verminderd en op den duur verdwijnt. "Als je dus een klacht hebt maar niemand heeft ooit je spieren grondig onderzocht op triggerpoints, dan zou dat zo maar eens de oorzaak kunnen zijn van klachten die maar niet weg willen gaan"


Bindweefselmassage

Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel, dat in het gehele lichaam voorkomt. Omdat het bindweefsel zorgt voor stevigheid tussen de cellen, de weefsels en organen wordt het ook wel steunweefsel genoemd. Deze functies van dit weefsel zijn het onderling verbinden van lichaamsdelen, het ‘dichten’ van wonden (littekenweefsel), steun en vorm geven, stofwisseling en afweer

Veel van onze hedendaagse klachten worden veroorzaakt door de conditie van ons bindweefsel. Door middel van diverse handelingen, namelijk de reflex- en segmentaal bindweefseltechnieken gaan we deze klachten nader bekijken en behandelen.


Dorn therapie/Breuss massage

De Dorn Methode is een bijzondere behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Hierbij wordt zeer goed gekeken naar de oorzaak van de afwijking. Door de dynamische maar zachte wijze van handelen is het corrigeren van een scheefstand van een wervel of het bekken een prettige ervaring in tegenstelling tot vele andere manuele behandelvormen.

Tijdens de Dorn behandeling begint men met het corrigeren van beenlengteverschil. Daarna wordt het bekken weer recht gezet en eventuele scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. Deze behandelmethode kan ook bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van een tenniselleboog. Na de behandeling zijn de pijnklachten veelal direct verminderd en is meer bewegingsvrijheid voelbaar in de behandelde gewrichten. Aansluitend na de behandeling zal de Breuss massage worden toegepast.


Manuele lymfedrainage

Door zachte pompende bewegingen wordt tijdens de manuele lymfedrainage (MLD) de vochtopname door de lymfevaten bevorderd en het functioneren van goede vaten gestimuleerd. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfe vaten systeem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten. Manuele lymfedrainage is toe te passen bij een zeer groot scala aan klachten. Hierbij kan je onder andere denken aan: zwellingen (oedeem), verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijnen, spierletsels, dystrofieën, klachten aan het zenuwstelsel en klachten als gevolg van stress.


Hoofdpijnmassage

Twintig procent van de Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn.

Teveel hoofdpijnpatiënten denken dat hoofdpijn bij het leven hoort, Helaas heeft niet iedereen begrip voor de hoofdpijn van een ander. 'Het zit tussen je oren' wordt er dan gezegd. Je hoofd zit tussen je oren, en dus ook je hoofdpijn.

De hoofdpijnmassage geeft zeer veel verlichting en ontspanning.


Cupping

Cupping techniek werktzowel cosmetisch als therapeutisch. Deze techniek heeft een zeer ontspannende werking en herstelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Cupping vermindert verklevingen, is ontgiftend en voert vocht af. Het zorgt voor een goede doorbloeding waardoor zuurstofrijk bloed de gestagneerde spieren en de huid bereiken. Deze therapie is bij alle andere massagevarianten te integreren.


Ontspanningsmassage

Ook zo'n druk leven? Even ontstressen...

Massage is het handmatig manipuleren van de zachte weefsels van het lichaam (met inbegrip van spieren, bindweefsel, pezen, banden, gewrichtskapsels, lymfevaten en organen van het maag-darmstelsel) om pijn en spanning te voorkomen of te verminderen. Onderzoek heeft aangetoond, dat massage gunstige effecten heeft op de gezondheid. Mits correct uitgevoerd, helpt massage om het lichaam in balans te brengen, de lichaamshouding te verbeteren, het immuunsysteem te versterken en pijn en irritaties te verlichten. Door het stimuleren van de bloedsomloop wordt opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.


Bamboemassage

Bamboemassage is een nieuwe vorm van massage en steeds meer te vinden in Nederland. De massage werkt ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. Het zal helpen om giftige stoffen (toxines) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren. Maar ook om krampen en triggerpoint (knopen) te verlichten. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie. Ik masseer afwisselend met de stokken en de handen, wat een heerlijke ontspanning geeft.


Stoelmassage

Het woord zegt het al: een stoelmassage is een massage, waarbij je gaat zitten op een speciale massagestoel en je (boven)lichaam gemasseerd wordt. Stoelmassages worden steeds vaker ingezet als middel tegen stress en andere werkgerelateerde klachtenomdat je tijdens de stoelmassage namelijk helemaal tot rust kunt komen. Hierdoor neemt de productiviteit en energie op de werkvloer toe.